Parzival en de Graal

Het machtige middeleeuwse ridderverhaal verteld door

Abe de Verteller

Aansluitend lezing over de prachtige en diepzinnige beeldspraak

Abe van der Veen, Alias Abe de Verteller zal het machtige middeleeuwse ridderverhaal vertellen van Parzival en de Graal. Dit doet hij in een versie waarin elementen worden gecombineerd van de tekst van Chrétien de Troyes en die van Wolfram von Eschenbach. Ook vertelt hij het begin van het verhaal van de Queeste naar de graal door die andere grote Graalridder Galahad. 

Abe de Verteller

Abe gaat daarna tijdens zijn lezing dieper in op de prachtige en diepzinnige beeldspraak die te vinden is in deze verhalen van de Heilige Graal. 

Zowel voor de antroposofie, de vrijmetselarij als voor de rozekruisers is dit een zeer belangrijk en krachtig symbool.

De betekenis van de Heilige Graal is rijk. Zij is niet alleen te zien als de beker waarin het bloed van Christus werd opgevangen, maar ook - in één middeleeuwse versie - als een edelsteen die uit de kroon van Lucifer is gevallen! In de Graalprocessie dragen geheimzinnige vrouwen verder ook nog een gebroken zwaard en een lans die bloed druppelt. Met deze vier schatten: de beker, de steen, de lans en het zwaard, vinden we de vier elementen bij elkaar. Elementen die onder andere terug komen in de tarot, de Ierse mythologie en in het huidige kaartspel. Het is aan de ridders van koning Arthur om deze schatten terug te vinden om de gewonde koning te genezen en om de verwoesting van het land te stoppen.
Laagje voor laagje zal Abe proberen door te dringen tot de diepste betekenis van de Graal en de vier elementen!

De website van Abe vindt u hier.

 

 

 

Wanneer: Zondagmiddag 22 oktober 2017

Waar: Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

Hoe laat: 14:00 - 16:30. Inloop vanaf 13:30 uur

Entree: € 10,-- per persoon, donateurs Innerlijk Besef € 8,--

Deze prijzen zijn inclusief 1 consumptie.