Van gesloten piramide naar open cirkel
13.000 jaar manipulatie en hoe er aan te ontsnappen

In deze lezing laat Peter Toonen zien hoe in de afgelopen 13.000 jaar, dus na de IJstijd en de Val van Atlantis, het telkens juist religieuze impulsen zijn geweest die de aanzet gaven tot landbouw, vaste nederzettingen en uiteindelijk steden en staten die steeds groter en machtiger werden.

Wat zijn de krachten hierachter en wat was hiervan de bedoeling?

Uiteindelijk is er overal op aarde een maatschappelijke piramidestructuur ontstaan met slechts enkele mensen aan de top, een mondiale machtsstructuur die ieder mens tot slaaf maakt.

Na 2012 was dit scenario voltooid. Met slimme telefoons, camera's en het koppelen en controleren van alles op het internet; het beheersen van de handel in wapens, olie, voedsel en drugs, maar vooral de totale en gecentraliseerde controle over het geldsysteem, kon de Nieuwe Wereldorde beginnen. Of toch niet?

We kunnen nu naar een open cirkel van gelijkheid en transparantie. Van top-down naar bottom-up: collectieve en coöperatieve organisaties waarin geluisterd wordt naar intuïtie en gehandeld wordt vanuit het hart. Hoe zou dat er uitzien? Of zijn we verslaafd aan oude patronen, bijvoorbeeld dat en hoe anderen ‘boven ons’ alles voor ons regelen, en we niet onszelf kunnen zijn?

Peter gaat vooral ook praktische tips aanreiken over hoe om te gaan met deze tijd van transitie. Hij doet dat door het benoemen van praktijkvoorbeelden uit zijn ervaring als coach en docent, en uit zijn eigen dagelijkse leven, een leven dat verder reikt dan de dagelijkse ‘realiteit’.

We zijn naast schepsels ook scheppers op en van deze planeet. Wat gaan we scheppen?

 

peter toonenPeter Toonen (1958) is coach, inspirator, verteller en schrijver van negen boeken en vele artikelen vooral over de Mayakalenders, wil het onzichtbare zichtbaar maken in en om ons heen. Al meer dan twintig jaar verschijnen van hem regelmatig publicaties en columns van hem en interviews met hem in diverse tijdschriften (o.a. Libelle, Elegance, de Telegraaf, de Volkskrant, NRC, Onkruid, Ode, Spiegelbeeld, ParaVisie) over deze en andere onderwerpen.
Zeven jaar geleden heeft hij de opleiding Energetisch Coach opgezet, die dit jaar is getransformeerd tot de opleiding Bewustzijns Coach te Utrecht.

In 2003 won Peter de Frontier Award voor zijn grensverleggende werk op het gebied van wetenschap en spiritualiteit.
Via landelijke radio en tv (RTL, TROS, VARA, NOS, NRCV, KRO, etc.) werd hij
bekend als '2012-deskundige'. Zijn motto is Hou het simpel. Maar ook: De
enige werkelijke groei is die van bewustzijn.
Peter's websites: www.natuurlijketijd.nl en www.mayatijd.nl.

Peter is tevens ambassadeur van een nieuwe financiële instelling in oprichting: De Blije Bank, www.deblijeb.nl.

 

 

 

Wanneer: Dinsdag 1 mei 2018

Waar: Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

Hoe laat: 19:30uur.

Kosten: € 10,-- per persoon; donateurs € 8,--.

Jongeren tot 22 jaar € 6,-- per persoon.

Deze prijzen zijn inclusief 1 consumptie.