Categories:

Parzival en de Graal,

de zoektocht van de ziel.

Lezing door Marianne van den Dungen.

Op woensdag 13 december 2023 in Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

U hoeft niet te reserveren voor deze lezing.

 

Parzivals zoektocht naar de graal is een verhaal van alle tijden.
De omstandigheden mogen nu anders zijn dan in de middeleeuwen waarin dit verhaal zich afspeelt, maar ook nu maken wij een reis naar inzicht en heelheid. Menselijke ervaringen en emoties zijn immers van alle tijden, ze proberen ons als mens te brengen naar meer bewustzijn zodat we kunnen groeien als ziel.

Marianne neemt u op deze avond mee op reis door enkele hoogtepunten uit het graalverhaal, ze bespreekt een aantal hindernissen in het leven die voor ieder van ons herkenbaar zijn en hoe we die kunnen beschouwen als mogelijkheden.
Onderwerpen die aan bod komen zijn het ego tegenover de ziel, het rad van dood en wedergeboorte en het verlangen dat ons voortstuwt door de levens heen.
Zo gaan we allemaal het pad van onbewust en onbekwaam naar bewust en bekwaam zijn waardoor we anders gaan spreken, denken en handelen in deze wereld. Uiteindelijk is er een mogelijkheid tot bevrijding uit het rad. Dat wat we ‘verlichting’ zouden kunnen noemen.

Marianne is kunstenares en haar onderzoek naar het graalverhaal resulteerde in 35 tekeningen en diepgaande studie naar kennis en wijsheid uit oost en west. In de PowerPoint presentatie bij deze lezing is een aantal van haar tekeningen opgenomen die zij aanvult met inzichtelijk beeldmateriaal en teksten uit de gnostiek en mystiek.

Ook haar boek ‘Parzival en de Graal, het pad van de ziel’ zal verkrijgbaar zijn. In kleurendruk zijn alle 35 graaltekeningen opgenomen met uitleg over het graalverhaal en de stappen op het pad van de ziel.

Een zevental originele tekeningen die in het boek verschenen zijn, zullen te zien zijn.

 

 

Wanneer: woensdag 13 december 2023
Waar: Zalencentrum Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen.
Hoe laat: 19:30 – 22:15 uur.
Kosten: € 13,– per persoon; donateurs € 10,–.
Deze prijzen zijn inclusief koffie of thee.
Graag contant betalen.

Reserveren is niet nodig.

Tags:

Comments are closed