Categories:

Parallelle economie: menswaardigheid, vrijheid en zelfbeschikkingsrecht

Zoom lezing door Ad Broere op dinsdag 11 mei 2021 vanaf 19:30 uur.

Deze  lezing is volgeboekt, u  kunt niet meer reserveren.

 

Er is veel veranderd door de crisis waarin we al meer dan een jaar zitten. De economische gevolgen hiervan zijn nog niet in alle opzichten zichtbaar geworden, omdat de overheidssteun die nog tot op zekere hoogte camoufleert. In de tweede helft van 2021, als de overheidssteun zal worden ingetrokken, dan zal blijken wat de crisis teweeg heeft gebracht. Het gezicht van de Nederlandse economie zal voorgoed veranderd zijn en of dat ten goede is, valt zeer te betwijfelen.

Tegelijkertijd is er sprake van een wereldwijde hervorming van de economie. De plannen hiertoe zijn te vinden onder wat de ‘Great Reset’ wordt genoemd.

Het instituut dat deze plannen uitdraagt, is Het World Economic Forum. Zij zijn heel duidelijk over hoe de wereldeconomie drastisch wordt hervormd als het aan hen ligt. ‘Build back better’ is een uitspraak, die steeds vaker wordt gehoord uit de mond van politiek leiders, waaronder ook uit die van Rutte, Biden en Merkel.

Ook Ad Broere pleit voor ‘build back better’, maar dan anders dan op de wijze waarop het World Economic Forum het voorstaat. De basis van dit build back better is ‘Small is Beautiful’: herstel van de kleinschaligheid en versterking van het regionale midden- en kleinbedrijf. Daardoor komt er weer plaats voor de menselijke maat. Dit in contrast tot de gedigitaliseerde en ontmenselijkte wereld na de Great Reset.

Als u kiest voor menswaardigheid, vrijheid en zelfbeschikkingsrecht, dan staat u ervoor open om samen te werken aan een parallelle economie.

Ad Broere heeft op 3 mei een interview gegeven voor Omroep Assen. Hieronder kunt u dat beluisteren.

Ad Broere
© Eric Broere Photography

 

Ad Broere is econoom en auteur. Hij heeft dertig jaar ervaring opgedaan in onderwijs, bank en bedrijfsleven, voordat hij zich vanaf 2007 geheel richtte op schrijven en spreken over een economie waarin menswaardigheid centraal staat. Hij schreef vijf boeken, is te zien in een groot aantal interviews die op internet te vinden zijn, schrijft een maandelijkse nieuwsbrief en heeft een blog op www.adbroere.nl

 

 

Deze  lezing is volgeboekt, u  kunt niet meer reserveren.

Wanneer: Dinsdag 11 mei 2021
Waar: Zoomlezing via internet
Hoe laat: 19:30 – 22:00 uur
Kosten: € 8,– per persoon

Tags:

Comments are closed