Categories:

Zelfherstel van binnenuit.

Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen.

Lezing door Pascale Bruinen
op donderdag 21 april 2022, aanvang 19:30 uur.

 

In deze lezing over het gelijknamige boek zal het volgende aan bod komen:

• Pascale’s persoonlijke ervaring met zelfherstel en ‘mind over matter’.
• Zelfherstellend vermogen: wat is het en hoe zet je dit ‘aan’?
• De biologische effecten van gedachten.
• De biologische effecten van gevoelens/emoties.
• De gevaren van chronische stress.
• De biologische effecten van overtuigingen: het placebo- en nocebo-effect.
• Hoe installeer je in jezelf nieuwe positieve overtuigingen? Bespreking van de biologische effecten van meditaties, affirmaties en visualisaties.
Tussendoor zullen er een paar oefeningen worden gedaan.
Geschatte tijdsduur: 1,5 uur met na afloop gelegenheid om vragen te stellen, te discussiëren en om boeken en setjes affirmatiekaartjes te kopen.

 

Dit boek is voor iedereen die de regie wil nemen over zijn of haar eigen gezondheid:
• voor mensen die gezond zijn en dat graag willen blijven;
• voor degenen die zich optimaal willen voorbereiden op hun operatie of medische behandeling zodat ze de minste pijn, de kortste opnameduur en het snelste herstel ervaren;
• voor allen die zo goed mogelijk willen revalideren, bijvoorbeeld na een blessure, nieuwe heup of knie en na een beroerte;
• voor iedereen die moet wachten op een spannende uitslag;
• voor chronisch zieken die geen genoegen willen nemen met de dooddoener ‘Leer er maar mee leven’;
• voor kankerpatiënten die hun immuunsysteem een boost willen geven, zich gedurende hun chemotherapie en bestraling zo goed mogelijk willen voelen en een zo groot mogelijke kwaliteit van leven nastreven.
Het boek is de weerslag van Pascale’s jarenlange zoektocht naar de wetenschappelijke onderbouwing van de invloed van mindset op gezondheid en levensverwachting. Interessante onderzoeksbevindingen worden afgewisseld met opmerkelijke verhalen van ervaringsdeskundigen die hun gezondheid met succes in eigen hand hebben genomen, onder wie Pascale zelf. Bovendien vind je er vele praktische adviezen, tips en een handleiding met twintig aanbevelingen getiteld ‘Optimaal Integraal!’ waarmee je jouw gezondheid op eenvoudige wijze kunt bevorderen.
Klik hier voor een digitaal leesfragment.

 

Pascale Bruinen is schrijver, spreker en mental coach inzake de mind-body connectie en zelfherstel in de breedste zin van het woord. Ze deed jarenlang onderzoek naar de wetenschap achter zelfherstellende vermogens en de biologische effecten van mindset op gezondheid en levensverwachting. Deze kennis deelt ze met veel enthousiasme in haar lezingen en workshops waarbij ze mensen helpt om hun leven en gezondheid bewust in de best mogelijke richting te sturen.
Haar derde boek, ‘Zelfherstel van binnenuit. Optimaliseer je gezondheid met je gedachten, gevoelens en overtuigingen’, is in 2021 verschenen bij Uitgeverij AnkhHermes en gaat over hoe je op succesvolle wijze de eigen regie kunt nemen over je gezondheid. De sleutel daarvoor ligt in je bewustzijn.
Pascale is de eerste Nederlandse auteur die de vergaande biologische effecten van gedachten, gevoelens en overtuigingen niet alleen solide onderbouwt, maar ook op overzichtelijke, toegankelijke en uitnodigende manier heeft beschreven voor het grotere publiek.
Daarnaast is Pascale eigenaar van de Academie voor Zelfherstel, een online kenniscentrum voor alle bewezen effectieve interventies voor zelfherstel. Klik hier om naar de website te gaan.
De website van Pascale vindt u door hier te klikken.

 

Wanneer: Donderdag 21 april 2022.
Waar: Zalencentrum Hingstman, Hoofdstraat 18 te Zeijen.
Hoe laat: 19:30 – 22:15 uur.
Kosten: € 13,– per persoon; donateurs € 10,–; jongeren tot 22 jaar € 8,–.
Deze prijzen zijn inclusief koffie of thee.

 

 

Tags:

Comments are closed