Helen van trauma's van de ziel.

Onverwerkte trauma’s laten sporen na die ons zelfbesef, onze autonomie en onze relaties met de wereld om ons heen beïnvloeden. Het zijn niet alleen zelfbeleefde trauma’s waar wij in ons leven mee te maken krijgen, we worden eveneens beïnvloed door trauma-energieën die van generatie op generatie worden doorgegeven. Hoe kunnen we overgenomen traumagevoelens van vorige generaties herkennen en loslaten?
Hoe kunnen we toegang vinden tot onze eigen persoonlijkheidsdelen die nog vol gevoelens zitten en die zichzelf blijven beschermen tegen contact met ons of met de buitenwereld? Hoe kunnen we onze verlangens transformeren van dwaallichtjes naar een zuiver kompas? Maak ruimte voor de oorspronkelijke heelheid in jezelf. Meestal wordt het dan vanzelf ontroerend stil binnenin. Vanuit die stilte vinden we nieuwe mogelijkheden in onszelf om onze diepste verlangens te realiseren.

 

Margriet Wentink schrijft over zichzelf:

margriet wentinkEen van mijn levensmotto’s is ‘Ken u zelve’. De weg naar binnen gaan, zoals in het labyrint, en met zelfkennis weer naar buiten gaan, de ander ontmoeten en bewust in de wereld staan. Ik ben zielsgelukkig dat ik 10 jaar geleden OMPT (opstellingen op basis van meergenerationele psychotraumatologie) leerde kennen. Het is rijk en dikwijls ontroerend om wat voor mijzelf waardevol is, te mogen delen met anderen. Interakt is de plek waar ik mijn bezieling vorm kan geven.

 

Margriet is gespecialiseerd in het werken met interactieve zelf-resonantieprocessen. Met behulp van deze methode begeleidt ze mensen bij het bereiken van hun doelen en verlangens, bij het verwerken van traumatische ervaringen en bij het ontwikkelen van zichzelf. ‘Met compassie naar de kern’ is haar motto, waarbij aandacht, verfijning, empathie en vakkundigheid hand in hand gaan met respect voor de autonomie van de cliënt.

Aan haar huidige werkwijze gaat meer dan een decennium van intensieve scholing, supervisie en ervaring vooraf. Vanaf 2005 specialiseerde ze zich in de traumaverwerkingsmethode van dr. Franz Ruppert (IoPT), wiens werk ze introduceerde in het Nederlands taalgebied. Samen met haar partner Wim Wassink vertaalde ze een aantal van Rupperts boeken naar het Nederlands. Om de methode toegankelijk te maken voor een breder publiek, begon ze met de publicatie van de serie Breek de stilte, waarvan het eerste deel Je verlangen dwaallicht of kompas in 2014 verscheen en het tweede deel, Het mamatrauma in 2018 verschijnt.

Vanuit haar centrum voor meergenerationele psychotraumatologie, Interakt in Tiel, biedt ze verschillende activiteiten aan die gebaseerd zijn op de traumatheorie van Ruppert. In Nederland, België, Duitsland en Frankrijk geeft ze workshops waarin mensen met behulp van interactieve zelf-resonantie aan eigen levensvragen kunnen werken. Daarnaast geeft ze trainingen en opleidingen aan professionals die de methode willen gebruiken in hun werkveld (GGZ, jeugdzorg, onderwijs, politie, pastoraat, etc.) Ook geeft ze op verzoek lezingen en workshops in het onderwijs, de geboortezorg, de jeugdzorg en op themadagen binnen de GGZ (over vroegkinderlijk trauma en over het thema van haar nieuwste boek, het mamatrauma).

Margriets website is te beriken via deze link.

 

Wanneer: Dinsdag 5 november 2019.

Waar: Zalencentrum Hingstman te Zeijen.

Hoe laat: 19:30 uur.

Entree: € 10,-- per persoon; donateurs € 8,--.

Jongeren tot 22 jaar € 6,-- per persoon.

Deze prijzen zijn inclusief 1 consumptie.

Aanmelding vooraf is voor deze lezing niet nodig en ook niet mogelijk.